- Akkurat nå føles det som om jeg er død. Jeg eksisterer ikke lenger

Mahad Abib Mahamud er likevel klar på én ting: - Kampen er ikke over. 

VENTER: Dommen i rettssaken mellom Mahad Abib Mahamud og staten, er ventet å falle fredag denne uka. Foto: NIna Hansen / Dagbladet
VENTER: Dommen i rettssaken mellom Mahad Abib Mahamud og staten, er ventet å falle fredag denne uka. Foto: NIna Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mahad Abib Mahamud (30) har vært statsløs siden norske myndigheter fratok ham statsborgerskapet i fjor.Mahamud har saksøkt norske myndigheter for å få statsborgerskapet tilbake, og dommen er ventet å falle fredag denne uka.

Som følge av tilbakekallelsen har 30-åringen vært arbeidsledig siden 21. januar. Da fikk Oslo Universitetssykehus beskjed om at de måtte avskjedige ham, fordi han ikke lenger har rett til arbeid.

- Kollegene mine sier at de savner meg og at de også synes det som skjer er dårlig gjort, sier Mahamud til Dagbladet.

Han er én av fem personer som er klarert til å igangsette beredskapslaben ved OUS, dersom et tilfelle av høysmittesykdom skulle inntreffe.

- Jeg har risikert livet mitt i denne jobben, og jeg er villig til å dø for Norge. Det er her jeg har fått alle mulighetene mine, og jeg vil ikke at det bare skal vaskes bort over natta. Jeg er ikke kriminell, jeg er lovlydig og jeg har jobbet. Jeg skjønner ikke hvorfor de skal fryse meg ut?

- Føles som jeg er død

Pengene som nå går med, er oppsparte midler. Mahamud har ikke hatt inntekt siden januar, og sier at regningene begynner å hope seg opp. Han sier også at han ikke fikk tilbud om fri rettshjelp i forbindelse med rettssaken, fordi han har tjent «for mye».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer