AKP-lederen har svart

Jorun Gulbrandsen (54) har vært i sentrum for sommerens heteste debatt. Her svarer hun på lesernes spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Var det opp til henne, skulle både poteter, melk og bolig vært gratis. Læreren Jorun Gulbrandsen er langt bedre kjent som politiker, og har sittet i ledelsen av AKP i 20 år. Siden 1997 har hun ledet partiet.

Denne sommeren har hun og andre sentrale AKP-ere stått i sentrum for sommerens heteste debatt, etter en dobbeltkronikk i Dagbladet av Bernt Hagtvet. Professoren mener AKPs lederskap på 1970-tallet må ta politisk og moralsk ansvar for folkemordet i Kambodsja.

Svarene lot ikke vente på seg, heller ikke trusler om søksmål. AKP-erne slår tilbake mot beskyldningene.

- Jeg krever ikke at Høyre-folk skal be om unnskyldning for at de ville bombe Hanoi eller støttet napalmbombing av Vietnam. Og skal de som sa at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen, skamme seg i dag? Skal de som støttet FNs sanksjoner mot Irak, skamme seg over at én million mennesker døde? Skal vi ha et skamsamfunn der vi overgår hverandre i å skamme oss? Jeg tror det vil umuliggjøre politisk arbeid, sa Gulbrandsen i lørdagens intervju i Magasinet.

I vinden: Jorun Gulbrandsen er et av sommerens heteste debattnavn. Les intervju med henne <a href=http://www.dagbladet.no/magasinet/2003/09/06/377754.html>her</a>.