Akrobatisk kunstvandal arrestert

Den brølende kvinnen slo hjul en rekke ganger før hun kastet seg gjennom kunstverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 35 år gammel kvinne er arrestert etter at hun på oppsiktsvekkende akrobatisk vis angrep en omstridt kunstutstilling på Hamburger Bahnhof museum i Berlin, melder nyhetsbyrået AP.

Kvinnen tok sats og slo hjul en rekke ganger, før hun landet i håndstående på og slo begge nevene gjennom kunstverket Office Baroque. Verket bestod av en utskjært del av en gipsvegg og var signert den amerikanske kunstneren Gordon Matta-Clark.

Gjennom hele angrepet skal kvinnen har brølt høylytt.

Etter angrepet mot det første kunstverket, tok kvinnen påny sats og angrep, denne gang løpende, et verk med navnet Grafitti Truck. På dette kunstverket bøyde hun en metallplate, før hun ble pågrepet og ført ut av kunstutstillingen.

Motivet for angrepet er etter alt å dømme at den aktuelle kunstutstillingen har vært svært omstridt, da samlingen tilhører Friedrich Christian Flick, som er milliardær og arving av en våpenprodusent fra Nazi-Tyskland. Flicks bestefar ble arrestert for å ha utnyttet slaver i sine fabrikker.

- Flick, jeg er tilfreds, utbasunerte kvinnen da hun ble ført ut av lokalet, ifølge AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer