Akrobatisk kunstvandal arrestert

Den brølende kvinnen slo hjul en rekke ganger før hun kastet seg gjennom kunstverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 35 år gammel kvinne er arrestert etter at hun på oppsiktsvekkende akrobatisk vis angrep en omstridt kunstutstilling på Hamburger Bahnhof museum i Berlin, melder nyhetsbyrået AP.

Kvinnen tok sats og slo hjul en rekke ganger, før hun landet i håndstående på og slo begge nevene gjennom kunstverket Office Baroque. Verket bestod av en utskjært del av en gipsvegg og var signert den amerikanske kunstneren Gordon Matta-Clark.

Gjennom hele angrepet skal kvinnen har brølt høylytt.

Etter angrepet mot det første kunstverket, tok kvinnen påny sats og angrep, denne gang løpende, et verk med navnet Grafitti Truck. På dette kunstverket bøyde hun en metallplate, før hun ble pågrepet og ført ut av kunstutstillingen.

Motivet for angrepet er etter alt å dømme at den aktuelle kunstutstillingen har vært svært omstridt, da samlingen tilhører Friedrich Christian Flick, som er milliardær og arving av en våpenprodusent fra Nazi-Tyskland. Flicks bestefar ble arrestert for å ha utnyttet slaver i sine fabrikker.

- Flick, jeg er tilfreds, utbasunerte kvinnen da hun ble ført ut av lokalet, ifølge AP.

<B>INSPISERER SKADENE: </B>Otto Hubacek ved Berlins museum "Hamburger Bahnhof", kikker nærmere på skadene på kunstverket "Office Baroque".
Klaus Leukers ved Hamburger Bahnhof-museet kikker nærmere på skadene på kunstverket "Grafitti Truck".