Akselsen åpner døren til olje-Iran

Norge vil ha et omfattende samarbeid på olje- og gassiden med Iran. Iran applauderer og ønsker norske firmaer velkommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens deler av det internasjonale samfunnet, med USA i spissen, vil ha sanksjoner som begrenser de utenlandske investeringene i Iran, ønsker den norske olje- og energiministeren Olav Akselsen å ha et utstrakt samarbeid med landet.

Han synes ikke at en boikott, begrunnet med politiske og militære forhold, er det rette virkemidlet å bruke.

- Det pågår en demokratisk utvikling i Iran. Jeg synes vi skal vise at vi støtter opp om denne utviklingen ved å samarbeide med landet på olje- og gassektoren, sa Akselsen da han og hans iranske kollega, Bijan Zanganeh, holdt pressekonferanse i Oslo mandag.

Viktig partner

Den iranske oljeministeren som er på offisielt besøk i Norge, er veldig interessert i norske investeringer i landet sitt. Tunge no rske aktører, som Norsk Hydro og Statoil, er allerede etablert i Iran.

- Jeg tror Norge kan bli en av våre viktigste samarbeidspartnere når det gjelder olje- og gassutvinning i framtiden, sa den iranske oljeministeren på pressekonferansen.

Viktig å være der

Det budskapet blir tatt godt imot på norsk hold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer