Aksepterer ikke at han går fri

Utenriksminister Jonas Gahr Støre om arrestordren på Sudans president.

STØTTER: Utenriksminister Jonas Gahr Støre støtter arrestordren på Sudans president.  Foto: Kimmo Mäntylä, Lehtikuva / SCANPIX
STØTTER: Utenriksminister Jonas Gahr Støre støtter arrestordren på Sudans president. Foto: Kimmo Mäntylä, Lehtikuva / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den internasjonale straffedomstolen ICC utstedte tidligere i dag arrestordre på Sudans president Omar al-Bashir. Norge støtter avgjørelsen, og ber Sudan samarbeide med domstolen.

- Arrestordren på Sudans president Bashir er basert på alvorlige anklager mot et lands statsoverhode, og det er første gang at domstolen har utstedt en arrestordre mot et sittende statsoverhode, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding i kveld.  - Norge støtter arbeidet ved den internasjonale straffedomstol i Haag og var ett av de land som sto bak etableringen av en slik uavhengig internasjonal domstol. Det er viktig at en ikke aksepterer straffefrihet for overgrep mot befolkningen i slike krigsområder, sier Støre.

Nekter å samarbeide- Jeg vil be myndighetene i Sudan om å samarbeide med domstolen, stanse alle kamphandlinger og aktivt søke en varig, politisk løsning på konflikten i Darfur. Jeg vil samtidig be opprørsgruppene om å inngå en våpenhvile med regjeringen, stanse all vold og delta i fredsforhandlingene i regi av FN og AU, sier utenriksministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer