BØRS: Konsernsjef Bjørnar Iversen i Songa Offshore speider etter ny egenkapital. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
BØRS: Konsernsjef Bjørnar Iversen i Songa Offshore speider etter ny egenkapital. Foto: Eivind Yggeseth / FinansavisenVis mer

Aksje krakker på Oslo Børs

Songa Offshore er i fritt fall på Oslo Børs. Selskapet trenger 2 - 3 milliarder kroner for å overleve og Norges rikeste arving blar opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Riggselskapet Songa Offshore stuper 40 prosent på Oslo Børs mandag. Siden 14. august har aksjen dermed ramlet 63 prosent, og siden toppen er fallet på 96,5 prosent.

Det betyr også at verdien på selskapet er blitt redusert med over en milliard kroner på drøyt tre måneder.

Treng mer peng Bakgrunnen for dagens krakk er nyheten om at selskapet trenger rundt 2,6 milliarder kroner i ny egenkapital for å overleve.

En aksjeemisjon på 250 millioner dollar er garantert fulltegnet på kurs 2,50 kroner. En mulig reparasjonsemisjon på 25 millioner dollar og et konvertibelt obligasjonslån på 150 millioner dollar kommer i tillegg. Planene avhenger av en rekke godkjenninger, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Mohn og Sveaas garanterer Blant garantistene finner vi Frederik Wilhelm Mohns investeringsselskap Perestroika AS, Christen Sveaas og Fondsfinans Spar.

Etter gjennomføring vil Perestroika AS og Mohn sitte på minst 50,1 prosent av selskapet, noe som også vil utløse tilbudsplikt.

Mohn, som også er kjent som milliardærsønnen og norges rikeste arving, eier fra før 30 prosent av selskapet og har sett verdiene rase de siste månedene. For å øke eierandelen til 50 prosent må han bla opp med flere hundre millioner kroner.

Emisjonen gjennomføres gjennom en bookbuilding-prosess, med Fearnley Securities og Swedbank Norge som tilretteleggere, heter det i meldingen.

Flere nyheter Arne Blystad selger i Songa Offshore
Omdal hever DNO-kursmål og roper kjøp
Jekker opp kursmålet på Aker Solutions
Sevan Drilling stuper på svake kvartalstall