Aksjeeksperten tror snart rekorden på Oslo Børs ryker

Forvalter og analysesjef Roger Berntsen i Netfonds tror den seks år gamle rekorden på Oslo Børs ryker snart.

SATSER PÅ KJOS: Analysesjef og forvalter Roger Berntsen i Netfonds tror Norwegian har lagt igjen til toppen.
SATSER PÅ KJOS: Analysesjef og forvalter Roger Berntsen i Netfonds tror Norwegian har lagt igjen til toppen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  — Vi forventer all-time high på Oslo Børs innen utgangen av 2013, sier analysesjef i Netfonds og forvalter i aksjefondet NetfondsXtra, Roger Berntsen, til Finansavisen.

Rekorden ble satt 19. juli 2007 og hovedindeksen på Oslo Børs sluttet den dagen på 524,37. Dit opp er det nå 6,6 prosent.

Det avgjørende for dette synet er at Den europeiske sentralbanken, siden i september i fjor, har garantert lave renter i lang tid fremover. Og dermed er investorene blitt tvunget over i aksjer for å oppnå en anstendig avkastning.

Tror på himmelferd Norwegian (NAS), som utgjør 15 prosent av fondet til Berntsen, er Berntsens fremste anbefaling.

Selskapet la torsdag frem gode andrekvartalstall som sendte aksjen opp til 270 kroner, men Bertsen tror potensialet er betydelig større.

Berntsen peker på at langdistansesatsingen vil være i fokus for Norwegian fremover, og han mener mye skal gå galt om de ikke lykkes med sin vekst de neste fire årene.

Om ett år tror han kursen kan stå i 370 kroner. På fire års sikt mener Berntsen at aksjen kan fortsette opp til mellom 600 til 700 kroner, skriver avisen.

Det vil i så fall løfte børsverdien på selskapet fra dagens 9,4 milliarder kroner til mellom 21 og 24 milliarder kroner.

Positiv til fisk - negativ til oljeservice Med høye laksepriser har laksebransjen gode tider. Selv om lakseaksjene har steget mye det siste året har ikke Berntsen høydeskrekk. Han tror festen kan fortsatte ett år til.

- Vi venter fortsatt høye laksepriser det neste året og mener Marine Harvest (MHG) er best posisjonert i bransjen, sier han til Finansavisen.

Han er ikke like begeistret for oljeservice og mener investorene har for høye forventninger til denne bransjen.

Berntsen satset karrieren sin på Seadrill (SDRL) da han kjøpte aksjen på 55 kroner, men i vinter snudde han og ble negativ til oljeservice.

Les også: Slik gjør Roger Berntsen det bedre enn andre