Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aksjefallet gjør Thon til Norges rikeste

En tredel av Stein Erik Hagens formue forduftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eiendomskongen Olav Thon (84) er igjen Norges rikeste mann etter at børsuroen har skviset ut store verdier av Stein Erik Hagen og Kjell Inge Røkke.

Ekskjøpmann Hagen gikk inn i 2008 som landets rikeste med en margin på godt over 5 milliarder kroner ned til nummer to på listen, Olav Thon. Og bakfra pustet «rekefisker» Røkke ringreven fra Hallingdal i nakken.

Men så kom børsfallet. Dermed forduftet en tredel av Hagens formue, ifølge beregninger Aftenposten har foretatt basert på aksjekurser og på grunnlag av annen tilgjengelig informasjon for eiendeler som ikke er børsnotert.

Røkke har på sin side en større andel av formuen i banken, men tapet beregnes til rundt tre milliarder kroner.

Olav Thon har det meste av eiendomsimperiet utenfor børs, og har dermed stått støere i uroen. Verdien anslås av avisen til 21,2 milliarder kroner.

Verdens rikeste nordmann er fortsatt - og i en klasse for seg - den utflaggede tankreder John Fredriksen. Totalt er han god for opp mot 50 milliarder kroner, nesten like mye som de tre rikeste nordmennene bosatt i Norge til sammen. Thon, Hagen og Røkke sitter samlet på verdier for 53 milliarder kroner.

(NTB)

image: Aksjefallet gjør Thon til Norges rikeste
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media