Aksjefond redusert med 15 milliarder

Forvaltningskapitalen i norske aksjefond ble i løpet av august redusert med 14 868 millioner kroner. Samlet verdi av 27 norske aksjefond er nå rundt 90 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er bare oktober 1987 som kan vise en større nedtur på Oslo Børs enn august i år, sier administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes Forening. Han synes derfor reaksjonen blant småsparere har vært preget av en god porsjon sunn fornuft.

Selv om direktør Ruud ikke uten videre vil gå god for ethvert salgsfremstøt, mener han kritikken de siste ukene mot forvalterne er urettferdig. Han sier at alle som selger norskregistrerte aksjefond understreker langsiktighet fordi markedet svinger. Når avkastningen de siste to årene har vært meget høy, har fondene også gjort oppmerksom på at det kan gå den andre veien året etter, sier han.

- Spredning reduserer risikoen, men langsiktighet er nødvendig når lønnsomheten i aksjefond skal vurderes opp mot sparing i bank. Historisk er det dokumentert at aksjesparing er mest lønnsomt og ikke noe tilsier at en slik utvikling ikke skal ha gyldighet også i fremtiden, sier Ruud.

(NTB)