DYSTERT: Usikkerhet i finansmarkedene og elektronisk handel er to av årsakene til fallende handel på Oslo Børs. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
DYSTERT: Usikkerhet i finansmarkedene og elektronisk handel er to av årsakene til fallende handel på Oslo Børs. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Aksjehandelen stuper på Oslo Børs

Laveste børshandel på ni år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Usikkerheten som preger de internasjonale finansmarkedene, er en av årsakene.

For fem år siden ble det handlet aksjer for over 10 milliarder kroner hver dag. I fjor var omsetningen i november mer enn halvert til under fem milliarder kroner dagen.

I november i år har det på enkelte dager blitt omsatt aksjer for mindre enn 2 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.


Flere av aksjemeglerne som jobber opp mot børsen må nå kjøpe og selge i både valuta, råvarer og obligasjoner for å få hjulene til å gå rundt.

- Når omsetningen på Oslo Børs og i verdens aksjemarkeder faller, betyr det at interessen ikke er like stor som før, sier Petter Fjellheim, sjef for verdipapirhandel i Handelsbanken.

Han mener at en annen av årsakene til at handelen på Oslo Børs går nedover, er at aksjeroboter og elektronisk handel har ført til at traderne på børsen er mye mindre aktive enn før, og at mange har satt pengene sine i høyrenteobligasjoner og eiendom.
NTB