Haakon Sæter hadde sitt beste år på denne siden av finanskrisen da han i fjor klarte et overskudd i Silvercoin på 102,2 millioner kroner. Foto: Finansavisen
Haakon Sæter hadde sitt beste år på denne siden av finanskrisen da han i fjor klarte et overskudd i Silvercoin på 102,2 millioner kroner. Foto: FinansavisenVis mer

Aksjeinvestor sopte inn 120 mill.

Haakon Sæter sopte inn 120 millioner kroner i fjor etter kjempegevinster i IT-aksjer samt lukrativ aksjetrading.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Haakon Sæter hadde sitt beste år på denne siden av finanskrisen da han i fjor klarte et overskudd i investeringsselskapet Silvercoin på 102,2 millioner kroner, skriver Finansavisen.

I tillegg fikk hans andre selskap, Six-seven et overskudd på 17,9 millioner – totalt over 120 millioner i overskudd. Så godt har ikke Sæter ifølge avisen gjort det siden 2006, men da sørget finanskrisen for å skylle bort et tilnærmet like stort overskudd de påfølgende to årene. Det er ikke ambisjonen denne gangen.

– Gevinstene kommer fra både trading og longposisjoner der longposisjonene utgjør 60-70 prosent. Jeg har hatt aksjer som Napatech, Next Biometrics, Link Mobility og noen amerikanske bulkaksjer. Det har vært litt forskjellig, sier Sæter, ifølge Finansavisen.

Nå har han kvittet seg med Link Mobility, men sitter i stedet med aksjer i Gentian og Jinhui Shipping i tillegg til de ovennevnte.

– Jeg følger slike selskaper godt, setter meg nøye inn i dem og ser om mine antagelser stemmer over tid. Når triggere skjer så vet jeg konsekvensene av dem fordi jeg kan selskapene så godt i utgangspunktet, sier Sæter.

Når det gjelder kortsiktig trading er beslutningene mer følelsesdrevet.

– Jeg handler på momentum og sektor, og bruker chart for å finne aksjer som snur etter en fallende trend. Et eksempel er Golden Ocean, som også er en momentum-aksje som kan bevege seg mye på kort tid.

Andre økonominyheter:
Morten Ramm tjente to mill. på aksjesalg
Nær avtale med Seadrill