Frykt for tilspisset handelskrig etter Trumps tweet i går

Aksjemarkeder faller etter Trump-tweet om økt Kina-toll

Nå truer Kina med mottiltak.

ANSTRENGT VENNSKAP: Frykt for handelskrig har i dag fått børsene til å falle bratt etter president Donald Trumps tweet igår om forhøyede tolltariffer for kinesiske varer. Her med Kinas president Xi Jinping under G20-møtet i Osaka i Japan 29. juni. Foto: NTB/Scanpix/REUTERS/Kevin Lamarque
ANSTRENGT VENNSKAP: Frykt for handelskrig har i dag fått børsene til å falle bratt etter president Donald Trumps tweet igår om forhøyede tolltariffer for kinesiske varer. Her med Kinas president Xi Jinping under G20-møtet i Osaka i Japan 29. juni. Foto: NTB/Scanpix/REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trumps twittermelding i går kveld har idag gitt investorer hodepine på begge sider av Atlanterhavet.

Etter at oljeprisen i natt falt bratt begynte Oslo Børs i likhet med andre europeiske og asiatiske børser kraftig ned fredag morgen, og hovedindeksen er ved 13-tida ned med 1,1 prosent. I USA har blant annet Dow Jones-indeksen falt bratt.

Samtidig er den europeiske STOXX 600-indeksen ned med rundt to prosent, som ifølge finansnyhetsbyrået Bloomberg er mer enn noen gang tidligere i 2019.

Grunnen er i hovedsak Trumps twittermelding, som kom etter resultatløse handelssamtaler mellom USA og Kina tidligere i uka.

Nå ser markedets frykt for en tilspisset handelskrig ut til å være godt begrunnet.

Kina varsler mottiltak

- Hvis USA skal sette i verk ytterligere tollforhøyelser, blir Kina nødt til å iverksette nødvendige mottiltak, sa det kinesiske utenriksdepartementets talsperson Hua Chunying på en pressebrifing fredag morgen i Beijing.

- Kina kommer ikke til å godta sterkt press, trusler eller utpressing, og vil ikke inngå kompromisser i det hele tatt i prinsipielle spørsmål, sa Hua Chunying.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer