Skrekkuke på New York-børsen

Aksjemarkedet tatt på senga av Trump

Frykten for Donald Trumps varslete handelskrig med Kina har skapt krisestemning på Wall Street.

SKAPER FRYKT: USAs president, Donald Trump, har innført tollsatser som får aksjemarkedet til å frykte handelskrig. Foto: AP Photo/Andrew Harnik, File
SKAPER FRYKT: USAs president, Donald Trump, har innført tollsatser som får aksjemarkedet til å frykte handelskrig. Foto: AP Photo/Andrew Harnik, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Det har vært den dårligste uka på to år for investorene på børsen i New York. Dow Jones-indeksen falt 5,67 prosent mens Standard & Poor´s-indeksen (S&P) falt med 5,95 prosent uka sett under ett. Bare fredag var Dow Jones ned 1,8 prosent og S&P var ned 2,1 prosent.

De siste fem åra har det bare vært to andre perioder med tap på dette størrelsesnivået, melder Bloomberg. Andre børser over hele verden har også falt kraftig, og USAs president, Donald Trump, ser ut til å spille hovedrollen.

Børsuka startet med skandalen rundt Cambridge Analytica, som samlet inn personopplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere. Kommunikasjonsselskapet solgte deretter analysene av dette materialet til Donald Trumps valgkamporganisasjon. Skandalen har skapt krise i Facebook, og aksjen til selskapet falt 14 prosent denne uka.

- Ikke mye optimistisk

Deretter kom kunngjøringen fra Trump-administrasjonen, som har slagordet «Amerika først», om toll på milliarder av dollar på import fra Kina og andre land. Trump hevder dette er riktig virkemiddel for å redde amerikansk industri. Foreløpig har det skapt massiv frykt for en gigantisk handelskrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer