Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aksjemegler innrømmer milliardsvindel

Jérome Kerviel ønsket bare å være en fremragende aksjemegler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjemegleren Jérome Kerviel har innrømmet at han forsøkte å skjule transaksjoner som har påført den franske storbanken Société Générale milliardtap, ifølge påtalemyndigheten.

Kerviel vil bli siktet for falskneri, økonomisk utroskap og bedrageri, sa Jean-Claude Marin fra den franske påtalemyndigheten på en pressekonferanse mandag.

Den 31 år gamle megleren har forklart at han ikke forsøkte å oppnå direkte personlig gevinst, men han hadde et ønske om å være en fremragende aksjemegler, ifølge Marin.

Kerviel meldte seg selv for politiet to dager etter at den franske banken torsdag sjokkerte finansverdenen med å offentliggjøre et tap på nesten 40 milliarder kroner.

Tidligere mandag sa Frankrikes finansminister Christine Legarde at det virker som om den mistenkte aksjemegleren har handlet på egen hånd. Dette er i samsvar med det banken selv hevder.

Société Générale hevdet søndag at den mistenkte aksjemegleren forsøkte å svindle banken for hele 50 milliarder euro, som utgjør om lag 400 milliarder norske kroner.

Kerviels advokat har tidligere hevdet at banken har vært ute etter å dekke over tap banken pådro seg under krisen i det amerikanske boligmarkedet. Bankens ledelse har benektet dette.

Société Générales akjsekurser stupte mandag, og midt på dagen var tapet på over 7 prosent, noe som er den dårligste kursen siden sommeren 2004.

OMRINGET: Både presse og politi holder vakt ved en politistasjon i Paris idet bilen som det antas at svindelmistenkte Jerome Kerviel satt i, kjørte forbi mandag. Foto: AP/SCANPIX
OMRINGET: Både presse og politi holder vakt ved en politistasjon i Paris idet bilen som det antas at svindelmistenkte Jerome Kerviel satt i, kjørte forbi mandag. Foto: AP/SCANPIX Vis mer


(NTB)

<B>SUPERSVINDLER:</B> Jérome Kerviel kan ha svindlet fransk storbank for mange, mange milliarder kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media