Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aksjemegler tiltalt for trygdejuks

Sa han var arbeidsufør samtidig som han tjente millioner på ulovlig aksjehandel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Først ble han tiltalt for ulovlig aksjehandel med milliongevinst. Nå må også aksjemegleren i Kristiansand svare for trygdesvindel samtidig som millionene fra gråmarkedshandelen med aksjer trillet inn.

Det var sommeren 2002 aksjemegleren møtte på trygdekontoret i Kristiansand og greide å overbevise om at han ikke var i stand til å arbeide.

I løpet av halvannet år mottok han 318.000 kroner i sykepenger. Nå må han svare i Kristiansand tingrett for tiltale om trygdesvindel, melder Finansavisen.

Verken aksjemegleren eller hans advokat Solrun Vik har svart på Finansavisens henvendelser om den utvidede tiltalen.

Fra før er megleren og hans to kolleger i Kristiansand-selskapet Norfonds AS tiltalt for å ha svindlet til seg aksjegevinster på 14,2 millioner kroner.

- Dette er omfattende sak, sier leder Kristen Ribe i økonomiavsnittet ved Agder politidistrikt til Finansavisen.

Uten konsesjon

De tre meglerkollegene  er tiltalt for brudd på verdipapirloven. De har drevet investeringstjenester uten konsesjon fra Kredittilsynet og må også svare for forretningsmetodene de har brukt for å sette fart på verdien av gråmarkedaksjer.

Aksjemegler tiltalt for trygdejuks

Det er særlig aksjer i Cinemax, Reachin og Norwegian Petroleum Group meglertrioen skal ha hauset kraftig opp ved å selge til hverandre.

Det er kunder som mener seg svindlet, som har anmeldt meglerne. Den ene av dem tre meglerne må aleine svare for et krav på 6,3 millioner kroner. Megleren som er tiltalt for trygdesvindel, må svare for aksjejuks for 2,7 millioner.

JO-JO KURSER Aksjemeglertrioen i Kristiansand er tiltalt for å ha giret opp aksjekurser med uortodokse midler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling