Aksjen halvert på sekunder

Statoil løftet Oslo Børs, mens kartselskapet Blom ble dagens taper, etter allerede å ha falt 99,99 prosent.

NY NEDTUR I BLOM: Adm. dir. Dirk Blaauw i Blom ASA fikk et nytt skudd for baugen mandag. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX .
NY NEDTUR I BLOM: Adm. dir. Dirk Blaauw i Blom ASA fikk et nytt skudd for baugen mandag. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,37 prosent og sluttet på 503,51. Det ble omsatt aksjer for 2,4 milliarder kroner.

I løpet av den siste måneden har hovedindeksen steget 2,4 prosent mens den er opp 13,4 prosent hittil i år.
  Statoil løftet børsen Statoil meldte mandag at de har inngått en avtale med det østerrikske olje- og gasselskapet OMV om salg av felt for 2,65 milliarder dollar, tilsvarende 15,7 milliarder kroner.

Avtalen omfatter salg av minoritetsandeler i feltene Gullfaks og Gudrun på norsk sokkel, samt salg av Schiehallion og Rosebank, to felt på britisk sokkel hvor selskapet ikke er operatør og som ligger utenfor Statoils kjerneområder.

Statoil steg 0,7 prosent til 129,5 kroner.

Halvert og fare for videre fall Største aksjonær i Blom, Merckx AS, kjøpte i løpet av helgen 12.283.969 aksjer i Blom til en kurs på 10 øre, og eier etter dette 36,45 prosent av selskapet.

Kjøpet har utløst budplikt og Merckx melder at det i løpet av fire uker vil fremsette pliktig tilbud om kjøp av de øvrige aksjene i selskapet.

- Aksjene Merckx har kjøpt er kjøpt for 10 øre per aksje, og med selskapets finansielle situasjon vil det, slik vi ser det, være et spørsmål om å akseptere et bud betydelig under fredagens sluttkurs eller eventuelt en ny massiv utvanning, skriver DNB Markets i dagens rapport.

Blom stupte 68 prosent fra start på Oslo Børs, men endte til slutt ned 49 prosent til 69 øre. Det verdsetter selskapet til knapt 23 millioner kroner.

Aksjen har allerede falt 99,99 prosent fra toppen, men skulle budet fra Merckx lyde på det samme som det siste kjøpet - 10 øre - vil det bety et fall på ytterligere 85,5 prosent.

Da vil i så fall ikke selskapet være verdt mer enn 3,3 millioner kroner.
  Veien videre I ukerapporten fra Dovre Forvaltning denne uken minner investeringsdirektør Stig Myrseth om at september nærmer seg og at dette er den sesongmessig svakeste måneden i året.

- Vi går nå inn i en vanskeligere sesong i aksjemarkedet samtidig som børsen har steget mye. På den annen side virker de gode makrorapportene understøttende sammen med lave renter, sier Myrseth.