Aksjene fortsetter å falle i Asia

Kursen på japanske aksjer falt med 4,12 prosent tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjekursene på Tokyo-børsen nådde dermed sitt laveste nivå på tre år.

Nedgangen skjedde som følge av at krisepakken for USAs finanssektor ble forkastet av amerikanske politikere dagen før.

Men alle aksjer i det asiatiske markedet gikk ned på grunn av økt frykt for en omfattende, global finanskrise. På Nikkei-indeksen i Tokyo falt populære aksjer som Sony og Toyota med henholdsvis 6,5 og 4,6 prosent.

Hongkong-børsen lå an til en nedgang på 2,4 prosent etter at den tidlig på dagen hadde falt over 5 prosent. I Australia så man samme tendens, der S&P/ASX-200 indeksen falt 2,4 prosent etter først å ha hatt en nedgang på 5,3 prosent.

Mange investorer var nærmest lamslått av at Representantenes hus mandag sa nei til redningspakken for USAs finansverden.

Mange antar at amerikanske folkevalgte ikke våget å støtte en lov som i stor grad redder finansinstitusjonene og velter byrdene over på skattebetalerne som i november skal gå til urnene for å avgjøre de samme politikernes framtid. (©NTB) En mann går forbi en elektronisk tavle som viser utviklingen for større aksjer på Tokyo-børsen, stort sett negative tall. Aksjeverdiene fortsetter å falle, og frykten for ytterligere nedgang preger utviklingen. Foto: Reuters/Scanpix