Aksjepanikk på Wall Street

Tilløp til panikk da børsen stengte i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var tilløp til panikk da børsene i New York stengte onsdag. Økende uro for en global resesjon og fallende oljepriser førte til at aksjekursene stupte.

Indeksen over de viktigste industriaksjene, Dow Jones, endte med en nedgang på 5,69 prosent da børsklokka ringte onsdag kveld norsk tid. Et kvarter før stengningen raste Dow ned med mer enn 650 poeng, eller 7,5 prosent.

Teknologiindeksen Nasdaq endte med en nedgang på 4,77 prosent, mens den mer bredspektrede Standard & Poor 500-indeksen fikk det største fallet på 6,10 prosent.

Aksjekursene er nå på sitt laveste nivå på fem år.

Stygge kvartalsrapporter fra store selskaper som flyprodusenten Boeing og bankkonsernet Wachovia bidro også til børsfallet. Boeing-aksjene falt med 7,5 prosent, mens Wachovia, som rapporterte om et tap på nærmere 24 milliarder dollar i tredje kvartal, falt med 6,2 prosent.

Den største børstaperen var imidlertid Exxon Mobil, som stupte med nesten 10 prosent. Også AT&T-aksjene falt med over 7 prosent.

(NTB)

<strong><b>PANIKK:</strong></b> Det var tilløp til panikk før endt dag på børsen onsdag. Foto: AFP PHOTO/Stan HONDA
PANIKK: Det var tilløp til panikk før endt dag på børsen onsdag. Foto: AFP PHOTO/Stan HONDA Vis mer
FALT:</B> Dow Jones-indeksen gikk ned 7,5 prosent et kvarter før stengetid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer