Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aksjeraset har kostet Odfjell-sjefen titalls millioner

Da Odfjell Drilling gikk på børs i 2013, lånte konsernsjef Simen Lieungh 40 millioner av Helene Odfjell for å kjøpe aksjer i selskapet. Begge har tapt big time.

AKSJER: Konsernsjef Simen Lieungh kan se langt etter en mulig gevinst på aksjene i Odfjell Drilling. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
AKSJER: Konsernsjef Simen Lieungh kan se langt etter en mulig gevinst på aksjene i Odfjell Drilling. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  Konsernsjef Simen Lieungh (54) kjøpte oppunder én million aksjer i riggselskapet Odfjell Drilling da selskapet ble børsnotert 27. september 2013.

Siden introduksjonen på 42 kroner, har det gått én vei for riggmarkedet, Odfjell Drilling, Simen Lieunghs- og Helene Odfjells aksjer i selskapet, skriver Finansavisen i dag.

Lillesøster kom best ut I 2013 havnet storesøster Helene Odfjell på 18. plass på listen over Norges 400 rikeste, med en formue på 6,5 milliarder kroner. I 2014 hadde hun ramlet til 39. plass, med 4,3 milliarder kroner - og nedturen har fortsatt. Nå er hennes riggaksjer verdt 1,4 milliarder kroner på børsen, skriver BT.

For lillesøster, Marianne Odfjell, har det gått stikk motsatt vei. Hun solgte seg ut ved børsnoteringen og kan prise seg lykkelig. hadde hun sittet med de samme aksjene i dag hadde verditapet vært på svimlende 2 milliarder kroner.

For Lieungh merkes også børsfallet, ettersom investeringen er finansiert gjennom et lån fra majoritetsaksjonær Helene Odfjells selskap Odfjell Partners, som kontrollerer 71 prosent av Odfjell Drilling. Papirtapet hans er i dag på 31 millioner kroner, skriver Finansavisen.

- Det stemmer det, men jeg har ikke tenkt til å selge noen aksjer. Det er en risiko å ta, og mer er det ikke å si, sier Lieungh.
- Et incentiv Ifølge prospektet fra børsnoteringen fremgår det imidlertid at konsernsjefen har en mulig, men kanskje ikke veldig sannsynlig, utvei av uføret han har havnet i.

«Dersom Simen Lieungh forlater, eller må forlate Odfjell Drilling før 31. mars 2018, har Odfjell Partners rett til å kjøpe aksjene tilbake til opprinnelig kostnad», heter det.

Med en børskurs som har stupt er det imidlertid lite som tyder på at Helene Odfjell utøver retten med det første.

Trodde på selskapet Lieungh forteller at han ønsket å vise at han trodde på det de gjorde da gikk på børs, og at han gikk inn på samme nivå som de øvrige aksjonærene. Rentevilkårene i avtalen avstår han fra å kommentere.

- Jeg kommenterer ikke Lieunghs personlige avtaler, sier investorkontakt Lasse Johanson, og gir uttrykk for at konsernsjefens låneavtale ikke angår Odfjell Drilling som konsern, og dermed heller ikke aksjonærene, sier han til Finansavisen.

Mer informasjon vil heller ikke kommunikasjonsdirektør i riggselskapet, Gisle Johanson ut med.

Flere nyheter Lillesøster Odfjell solgte i tide - storesøster gikk på milliardsmell
Rentesjokk i Russland
Datter fikk skattesjokk: - Far er ikke nær familie