Aksjesmell på børsen etter resultatvarsel og aksjesalg

TGS-Nopec hadde hastverk med å komme i gang på nye områder. Direktør i Norse Energy selger alle aksjene sine i selskapet. Det straffer seg.

OPP OG NED:  Oslo Børs stiger med to aksjer straffes etter resultatvarsel og aksjesalg. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
OPP OG NED: Oslo Børs stiger med to aksjer straffes etter resultatvarsel og aksjesalg. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Seismikkselskapet TGS-Nopec straffes med et kursfall på 6,5 prosent til 178,6 kroner på Oslo Børs, etter å ha kommet med resultatvarsel for 2013.

Blant annet sier selskapet nå at netto driftsinntekter for 2013 blir lavere enn det som er guidet tidligere.

Selskapet forklarer den lavere guidingen med at aktivitetsnivået for året blir noe lavere enn hva man antok i januar.

- Vi tar ned guidingen noe på pre-funding og litt på investeringer. Det skyldes i hovedsak at vi i 2. kvartal startet en del undersøkelser tidligere enn vi hadde lagt til grunn, og rakk ikke å få den fundingen vi skulle ha fra oljeselskapene før vi startet, sier finansdirektør Kristian Johansen til Reuters.

Han legger til at grunnen til at selskapet valgte å starte tidlig var at de var litt redd for at konkurrenter skulle gå inn i de samme områdene, men han understreker samtidig at markedet fortsatt er sterkt.

- Late sales var veldig bra i 2. kvartal, så vi tror ikke dette representerer noe signifikant skifte i markedet. Men det er en justering, konstaterer han overfor nyhetsbyrået.

Norse-direktør selger unna Taperen på Oslo Børs mandag er imidlertid Norse Energy, som stuper over 38 prosent, etter at juridisk direktør i selskapet, Dennis Holbrook, har solgt alle sine aksjer i selskapet.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,45 prosent til 481,2.

RESULTATVARSEL: Finansdirektør Kristian Johansen i TGS-Nopec avdramatiserer resultatvarselet.
RESULTATVARSEL: Finansdirektør Kristian Johansen i TGS-Nopec avdramatiserer resultatvarselet. Vis mer