Aksjespekulant gikk amok - drepte 12

12 mennesker drept og minst like mange såret såret, hvorav sju alvorlig skadd, var resultatet etter at nok en amerikansk skytedesperado gikk amok, denne gangen en frustsrert mekler i Atlantas forretningsstrøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

INGEN TITTEL

Atlanta: 13 døde, kritisk for tre

- Markedene er visst nede, sa mekleren Mark Barton til intetanende meklere og kunder ved investeringsselskapet All-Tech investment i Atlantas forretningsstrøk Buckhead. Deretter trakk han uten forvarsel to våpen, ett 45 kaliber og ett 9 millimeter håndvåpen, og skjøt ned alle han fikk øye på.

Barton, en farmasøyt fra Morrow, Georgia, skal ha vært opprørt over at investeringene hans har gått dårlig.

Barton skal ha jobbet som mekler ved All-Tech investment fram til april i år.

Tre timer etter massakrene i Buckhead kunne politiet fortelle at tre av Bartons slektninger var funnet drept i et hus i Atlantas sørøstlige forstad, Stockbridge, i Henry County.

- Det er forferdelig mye blod overalt, sa borgermester Bill Campbell.

Amerikanske kommentatorer kaller drapene de grusomste og blodigste i Atlantas historie.

Den 44 år gamle mannen med begynnende måne og rød skjorte er nå sporløst forsvunnet.

- Vi har simpelthen ingen anelse hvor han er, sa Atlantas borgermester Bill Campbell til pressen, tre timer etter skyteepisodene, som skjedde i tre-tida lokal tid. Jakten er nå konsentrert rundt Henry County, der Bartons drepte slektninger ble funnet, og Buckhead, der kontordrapene fant sted. Bartons hus er omringet av politi. FBI bidrar til politiaksjonen.

Barton spaserte først inn til Altech investment i tredje etasje i kontorbygningen Two Security Centre, småpratet litt, før han skjøt og drepte fem og såret et utall av menneskene i lokalet.

Deretter gikk han over gata til Teadmont Centre, spaserte inn til et annet investeringsselskap og drepte fire personer der.

Minst sju er kritisk skadd og ble sendt rett på operasjonsbordet ved tre av Atlantas sykehus. Mange av de skadde er skutt i ansiktet, nakken og brystet.

Sju ambulanser ble sendt til kontorbygningene, og et massivt oppbud av politibiler og politimenn stengte av hele området i klappjakten på gjerningsmannen.

Politiet regner med at han klarte å stikke av over taket på de moderne kontorbygningene i det velstående Buckhead-området i nord-Atlanta.

- Vi så masse blod inne på kontoret til utleiefirmaet, sa øyenvitnet Scott Belazi, som jobbet i den samme etasjen.

Som i de mange tidligere amerikanske skytetragediene ba borgermester Campbell USA om å be for Atlanta og for ofrenes familier.