Aksjestrateg: Det minner om en større nedtur

Aksjestrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets har anbefalt kundene å selge aksjer i fem måneder, og endrer ikke anbefaling nå.

TURBULENS: Vi har lagt bak oss noen turbulente uker på Oslo Børs.Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.
TURBULENS: Vi har lagt bak oss noen turbulente uker på Oslo Børs.Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.Vis mer

(Finansavisen): I slutten av mars nedjusterte den erfarne aksjestrategen Peter Hermanrud markedssynet til «undervekt». Da sto Oslo Børs’ hovedindeks i 867 poeng.

Etter årets verste børsdag på onsdag, fortsatte fallet torsdag. I løpet av dagen var indeksen nede i 807 poeng, men på ettermiddagen hentet børsen inn noe av fallet og indeksen endte til slutt på 817 poeng.

Fredag står hovedindeksen i 825,52 poeng etter en oppgang på 0,93 prosent.

Minner om en større nedtur

- Vanligvis når det har vært korreksjoner på børsen, har jeg også sagt at det bare var en korreksjon. Men det sier jeg ikke nå, for nå er vi i en annen type situasjon der hvor sjansen for at denne korreksjonen blir noe mye større er mye høyere, sier Hermanrud til Finansavisen.

- Det minner om en større nedtur. Hvis du er på jakt etter mønstre, så kan man nesten huke av alle boksene med tanke på tidligere store fall i aksjemarkedene. At rentene kommer ned, skjer hver gang før det smeller. Og når uroen inntreffer på sensommeren, går det gjerne helt galt om høsten, sier strategen til Finansavisen.

Fra pessimist til optimist

Aksjesjef Gaute Eie i ABG Sundal Collier har i likhet med Hermanrud uttalt seg skeptisk til videre børsoppgang i pressen de seneste månedene. Men nå anbefaler langsiktige investorer å kjøpe aksjer igjen.

- Jeg tror det er på tide å kjøpe noen av de sykliske aksjene som har falt mye, også bank- og finansaksjer som har falt som en sten og som åpenbart er helt ute av moten. Men når det gjelder sykliske aksjer, ville jeg ikke satset alt på olje- og oljeserviceaksjer nettopp grunnet den kollektive grønne bølgen som rir markedene nå. Den bølgen forsvinner ikke selv om børsene kommer opp igjen, sier Eie til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Meglerhus: Denne aksjen kommer til å få enda mer juling
Onsdagens nyheter har kostet aksjonærene 1,26 milliarder