Frykter nedtur: Peter Hermanrud synes aksjene i dagens aksjemarked er dyrt priset. Men makrobildet er samtidig bra og kan bidra til fortsatt opptur for Oslo Børs. Foto: Finansavisen.
Frykter nedtur: Peter Hermanrud synes aksjene i dagens aksjemarked er dyrt priset. Men makrobildet er samtidig bra og kan bidra til fortsatt opptur for Oslo Børs. Foto: Finansavisen.Vis mer

Aksjestrateg frykter børsfall

- Ett eller annet kommer til å skje det neste halvåret, noe vil utløse en korreksjon, sier Peter Hermanrud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): - Jo lengre tid det går, jo mindre skal til for at vi får en nedtur på børsene. Ett eller annet kommer til å skje det neste halvåret, noe vil utløse en korreksjon, sier sjefstrateg i SpareBank 1, Peter Hermanrud.

Ifølge Finansavisen mener han aksjer generelt er blitt ganske dyre, særlig på de globale børsene. Det er én av grunnene til at strategen har et nøytralt syn på markedet.

- Dessuten har vi mange år bak oss med både økonomisk oppgang og børsoppgang. Det er 14 måneder siden forrige korreksjon, og på 2000-tallet har det aldri vært mer enn 12 måneder mellom hver gang, forklarer Hermanrud, til avisen.

Venter korreksjon

Det siste året har hovedindeksen på Oslo Børs steget med rundt 25 prosent. Siden februar 2016 har pilene pekt sakte, men sikkert oppover, etter en rufsete start på fjoråret. I går ettermiddag var hovedindeksen like over 761 poeng, opp cirka 0,6 prosent fra dagen før, mot 522,31 poeng i midten av februar i fjor.

Hittil i år har Oslo Børs hatt en oppgang på rundt 11 prosent.

- Aksjer er litt dyrt, det liker jeg ikke. Det er lenge siden en korreksjon, det liker jeg heller ikke. Men på den positive siden er makrobildet bra, og hvis makroen blir akseptabel neste år, tror jeg den sykliske oppturen fortsetter, fortsetter han.

Lysere utsikter for bedriftene kan likevel trekke opp.

- Inntjeningsveksten i 2017 blir litt bedre enn i 2016, og veksten fortsetter inn i 2018. Vi kommer til å se en kraftig oppgang i inntjening til neste år, spår Hermanrud, til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Nordmenn fikk militæret og politiet på nakken i Afrika
Oslo-boliger selges med millionrabatter