Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aksjestupet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da styret i Orkla valgte å selge Orkla Media til David Montgomerys Mecom, visste de at de solgte ut sine aviser til et selskap med få ressurser og høye lån. De visste at de solgte til et selskap med svært høy risiko. Derfor solgte også Orkla raskt ut sin andel av selskapet. Denne uka stupte aksjekursen i Mecom, etter å ha pekt nedover i lengre tid. Markedet ga aksjen en kalddusj etter at selskapet meldte om problemer med å nå forventningene.

Det tøffe kredittmarkedet gjør livet vanskelig for oppkjøpsselskaper med stor lånebelastning. Og siden Mecom ikke har store ressurser, er de nødt til å levere resultater til skeptiske analytikere hvert eneste kvartal. Det betyr nye runder med nedskjæringer for de tidligere Orkla Media-avisene. Bare billigere avisdrift kan sikre penger til renter, avskrivninger og overskudd. Men skjærer man ned der det ikke er mer å kutte, blir resultatet dårligere aviser. Usikkerheten ansatte i Edda Media må føle, skyldes ikke driften. Den skyldes eiersituasjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media