Aksjeverdier for milliarder forsvant

Oslo Børs ned 4,01 prosent fra i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet torsdag på 439,74 poeng, en nedgang på 4,01 prosent fra dagen før. Dermed er verdiene i selskapene på Oslo Børs tilbake på samme nivå som ved børsåpningen 2. januar i år, da sluttnoteringen lå marginalt høyere.

Utpå våren kom den første store korrigeringen, og 5. mars var hovedindeksen nede i 431,09 poeng som er årets laveste notering. Senere har det bare gått oppover til toppen ble nådd ved stengetid 19. juli med en sluttnotering på 525 poeng.

I løpet av noen dager i august har altså papirverdier tilsvarende 350 milliarder kroner forduftet, men fortsatt er selskapene som noteres på Oslo Børs omtrent like mye verdt som statens eierandeler i Pensjonsfond utland, eller oljefondet som det populært kalles.

Anbefaler å kjøpe Et par timer før gikk handelen på meklerbordet i DnB NOR Markets livlig. Mens mange ga ordre om salg, mener likevel analytikerne at slike dager er til for å kjøpe.

– Det vi ser nå er et fall i kjølvannet av uroen på det amerikanske boliglånsmarkedet. Her i Norge er det isolert sett ikke egentlig noen grunn til å få panikk, sier meklersjef Gunnar Hagen til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer