Aksjon for flere Kari-er

Det er blitt for få jenter i verden som heter Kari. Tre Kari-er i Knarvik i Lindås i Hordaland har tenkt å gjøre noe med det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På Karis navnedag, 25. november, skal de holde en stor fest for festlige Kari-er, melder Bergens Tidende. Da skal de feire navnet sitt og legge opp en strategi for å få flere foreldre til å gi jenta si navnet Kari.

På tredjeplass

Kari Pedersen, Kari Johannesen og Kari Aarvik er opptatt av at deres fornavn igjen skal komme på popularitetstoppen, slik det var i toppåret 1940. Da var Kari på tredjeplass over mest brukte jentenavn i Norge. I 1997 var det bare 65 jenter her i landet som fikk dette navnet.

  Sanger og forfatter Kari Bremnes er invitert som Kari-festens høye verge. Andre festlige Kari-er som trubadur Kari Svendsen , kattepensjonateier Kari Medaas , skuespiller Kari Simonsen , NRKs Kari Amble og NTBs Kari Westengen er også ønsket til festen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer