Aksjon innstilt - ingen passasjer i stjålet småbåt

Ruset havarist funnet på land vwed Sotra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politi, brannbåt, losbåt, dykkere og helikoptre letet fredag ettermiddag etter en mulig savnet mann i sjøen sør for Sotra i Hordaland.

Klokka 21.27 ble den storstilte aksjonen avblåste.

- Da var vi sikret på at mannen som ble funnet på land hadde vært aleine i båten, og ikke sammen med en kamerat som han fortalte, sier operasjonsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen for Sår-Norge til Dagbladet.

Det var en turgåer som kom over en sterkt nedkjølt person som lå i strandkanten på Tofterøy i nærheten av en småbåt som lå i fjæresteinene like ved.
- I tillegg til å være nedkjølt, var denne mannen sterkt beruset og hadde vanskelig for å gjøre rede for seg. Men han sa han savnet kameraten etter en båttur, sier redningsleder Owe Frøland til Dagbladet.

Hovedredningssentralen fikk melding klokka 16.16 og avventet politiets tilkalling til eventuelt helikoptersøk.

Det blåste kraftig i området.

Personen som ble funnet nedkjølt er utenfor livsfare.

Stjålet båt Like etter klokka 19 satte Hovedredningssentralen i gang et nytt overflatesøk over holmer og skjær med Sea King-helikopter fra Florø. Et ambulansehelikopter har vært over området tidligere i ettermiddag uten å finne spor etter savnede i sjøen.

- Vi har ennå ikke fått bekreftet om det var flere personer ombord i båten. Politiet holder på å sjekke opp flere navn, og vi tar ikke sjansen på å la være å lete, sier redningsleder Nils Ole Sunde til Dagbladet.

Det er tatt utvidet blodprøve av personen som ble funnet forkommet i strandkanten, en mann i slutten av 20-årene fra Hordaland.

Den havarerte småbåten, som ble funnet i fjæresteinene i ettermiddag, er stjålet fra Glesvær lenger nord tidligere på fredagen.

Tidlig fredag kveld blåste det fortsatt sterkt i leteområdet.

- Det er bare helikopter og større fartøyer som kan lete i dette været, sier redningsleder Nils Ole Sunde.