Aksjon mot Mexicos ambassade i Oslo

Oslo (NTB): En gruppe som kaller seg Zapata Presente aksjonerte julaften mot Mexicos ambassade i Oslo. Gruppa skrev slagord på veggene i protest mot massakeren på 45 indianere i den meksikanske delstaten Chiapas mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen er arrestert etter aksjonen i Oslo, men politiet etterforsker saken, får NTB opplyst ved Kriminalvakten i Oslo.

  Meksikansk politi pågrep julaften ni personer i forbindelse med mandagens massakre. Alle ofrene i massakren var indianere som hadde flyktet fra andre voldelige byer i den meksikanske Chiapas-provinsen. Politiet mistenker at indianerne ble angrepet av folk fra nabokommunen.

Den meksikanske riksadvokaten Jorge Madrazo sier at han forventer arrestasjoner snart.

Presidenten ansvarlig

Lederen for zapatist-opprørerne i Chiapas, kjent under navnet Commandante Marcos, anklager regjeringshæren i landet for å ha trent opp drapsmennene.

- Det direkte ansvaret for disse hendelsene ligger på skuldrene til president Ernesto Zedillo og innenriksminister Emilio Chuayffet, hevdet Commandante Marcos.

Regjeringen og det dominerende politiske partiet i Mexico, PRI nekter å ta ethvert ansvar for massakren. Men analytikere mener at Zedillo og PRI må ta noe av skylden. Regjeringen har neglisjert problemene i Chiapas-provinsen og mislyktes med å implementere flere elementer av den midlertidige fredsavtalen som ble underskrevet med zapatist-opprørerne i 1996.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer