Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aksjon mot renholdsfirma: Ti personer pågrepet av politiet

Politiet mistenker at flere hundre har benyttet seg av selskapets tjenester. Et ektepar er siktet for omfattende bruk av ulovlig arbeidskraft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo melder onsdag at de har pågrepet ti personer i forbindelse med en sak om ulovlig arbeidskraft. Blant de ti er et ektepar, som er siktet for omfattende bruk av ulovlig arbeidskraft.

Aksjonen skal ha funnet sted tirsdag, og det skal allerede være gjort flere avhør. Flere vil bli avhørt i løpet av onsdag.

Omfattende bruk

I en pressemelding skriver politiet at de har fulgt virksomheten til renholdsfirmaet over en periode, og valgte i går å aksjonere.

- Et ektepar i 40-årene er nå siktet for omfattende bruk av ulovlig arbeidskraft. Mannen har stått som leder av firmaet, men politiet har god grunn til å tro at kvinnen har vært medvirkende, skriver politiet i pressemeldingen.

Profesjonelt firma

De åtte andre som ble pågrepet er siktet for brudd på Utlendingsloven.

- Det er også grunn til å tro at de som har jobbet ulovlig har tatt jobber utenom firmaet. Tre blir i dag framstilt for fengsling, opplyser politiet.

Virksomheten ekteparet har drevet skal ha pågått over lengre tid. Politiet mistenker at det kan være flere hundre som har benyttet seg av selskapet, ifølge politiadvokat Marianne Aune ved Felles enhet for utlending og forvaltning i Oslo politidistrikt. Hun utelukker heller ikke at siktelsene vil bli utvidet.

- Er det mistanke om menneskesmugling i forbindelse med firmaet?

- Det er litt tidlig å si. De siktede sitter i avhør fremdeles, og vi får se om siktelsene blir utvidet, sier hun til Dagbladet.

Sikret spor

Aune betegner gårsdagens aksjon som vellykket. Politiet slo til mot fire adresser tirsdag, da de siktede ble pågrepet. Det siktede ekteparet er norske statsborgere, de åtte andre er mongolske borgere, opplyser Aune.

- Det er sikret tekniske spor og observasjoner underveis i arbeidet. Nå har vi også tilgang til telefoner, som er sentrale bevis i saken, sier politiadvokaten.

Profesjonelt utad

Renholdsfirmaet skal ha blitt opprettet allerede i 2014, og det er mistanke om at det har vært brukt ulovlig arbeidskraft flere år tilbake i tid. I tida framover vil politiet forsøke å kartlegge hvordan selskapet har fungert.

- Utad ser det profesjonelt ut for kundene, og mange har nok latt seg lure av det. Det har ikke vært lett å se at dette er ulovlig, sier Aune.

Utelukker ikke flere

Fire av de åtte arbeiderne framstilles for varetektsfengsling onsdag. De siste fire vil også bli avhørt, og trolig framstilt for varetektsfengsling torsdag.

Politiadvokaten sier saken kan vise seg å bli større enn det man har sett så langt.

- Vi har ennå ikke oversikt over om flere har jobbet der ulovlig på tidligere tidspunkt, men vi utelukker ikke flere pågripelser, sier Aune.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!