Aksjon mot to finansselskaper

Kredittilsynet vil stenge Storebrand-eide Caveco.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kredittilsynet inndro tirsdag kveld konsesjonen til to finansselskaper. Det ene selskapet, Caveo, har mer enn 10.000 kunder og Storebrand som største eier.

I vår avdekket Kredittilsynet omfattende lovbrudd hos flere finansrådgivningsselskaper, og Glitnir Privatøkonomi måtte stenge i april.

De to selskapene som tirsdag kveld fikk inndratt konsesjonen, er Caveo i Stavanger og Totalvekst i Oslo og Bærum.  De to selskapene mister retten til å drive finansrådgivning.

De får imidlertid drive videre mens ankene behandles i Finansdepartementet eller eventuelt i domstolene, skriver Aftenposten.

Rådgivning og sparing

Direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet ville tirsdag kveld ikke kommentere avgjørelsen. Han viser til at markedet må informeres likt, og at det vil komme en melding fra tilsynet.

Caveo har mellom 10.000 og 13.000 kunder og tilbyr økonomisk rådgivning og spareprodukter i det norske eiendomsmarkedet.

- Vi har allerede bestridt flere forhold. Vi er ikke enige i at vi har brutt verdipapirhandellovens krav til god forretningsskikk, sier Caveos kommunikasjonsdirektør Terje Berland.

- Til kundens beste

Totalvekst satser på økonomisk rådgivning og spareprodukter for privatkunder. Heller ikke Totalvekst mener å ha gjort noe galt.

- Vi er både overrasket og oppgitte over at tilsynet kan trekke en slik konklusjon basert på vår virksomhet. Her har tydeligvis ikke våre argumenter nådd fram. Vår forretningsfilosofi er at rådgivningen skal ta utgangspunkt i kundens beste, sier administrerende direktør Marius Lund. (NTB).

SPARING OG ØKONOMISK RÅDGIVNING: Krediittilsynet vil stanse virksomheten til de to finansselskapene Caveco i Stavanger og Totalvekst i Bærum.