Aksjon sexslaveri

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er snart fire år siden regjeringen la fram handlingsplanen mot menneskehandel. Sommeren 2003 ble også en egen traffickinglov innført, straffelovens paragraf 224.

Men svært få bakmenn er dømt og antallet utenlandske gateprostituerte har økt voldsomt.

«Operasjon gatejenter» viser at politisatsing gir

resultater. Tirsdag slo 60 politifolk til mot adresser i Oslo og Stavanger. Antatte hovedpersoner i den bulgarske

prostitusjonsligaen i Oslo ble ført bort i håndjern. Åtte menn og tre kvinner er siktet for hallikvirksomhet, en 29 år gammel norsk-tyrker er også siktet for menneskehandel etter traffickingparagrafen. Mannen skal ha skaffet jentene

i Bulgaria og organisert sexsalget i Oslo.

Aksjonen er fjær i hatten for politiets STOP-gruppe som ble startet etter nyttår nettopp for å avdekke bakmenn og nettverk som organiserer menneskehandel og prostitusjon. At satsingen gir konkrete resultater er godt, viktig,

forventet _ og på tide. Det er også riktig at nordmenn som leier ut leiligheter til, eller på andre måter hjelper brutale menneskehandlere, får svi så det kjennes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer