TAPTE PENGER: Aksjonærene i RenoNorden har tapt alle pengene sine på investeringene i søppelselskapet.
TAPTE PENGER: Aksjonærene i RenoNorden har tapt alle pengene sine på investeringene i søppelselskapet.Vis mer

RenoNorden

Aksjonærene tomhendte etter søppelkonkurs

RenoNorden slo seg selv konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): Etter at RenoNorden ikke klarte å bli enige med de 11 norske kommunene man måtte reforhandle tapsbringende kontrakter med, slo søppelselskapet både konsernselskapet og det norske selskapet konkurs.

I oppbudsbegjøringen for Nedre Romerike Tingrett tirsdag kommer det frem at aksjonærene som gikk inn med 350 millioner i en nødemisjon i februar, kan regne pengene som tapt, selv om rundt 290 millioner kroner fortsatt står på konto, skriver Finansavisen.

Bankene som er selskapets långivere, DNB og Danske Bank, vil ikke kommentere hva de har utestående, men ifølge avisen er det totalt snakk om rundt 770 millioner. Med høyeste prioritets pant har bankene allerede gått etter kontantbeholdningen:

«Videre har banken erklært motregning i bankinnskuddet på ca MNOK 290», heter det kjennelsen fra tingretten. Selv om det ikke er noen automatikk i at bankene får pengene, skal det ekstraordinære forhold til for at bostyrer ikke aksepterer dette.

Aksjonærene som spyttet inn 350 millioner kroner i februar, fikk første negative overraskelse i mars med resultatvarsel, og i mai meldte RenoNorden om nye avsetninger på 240 millioner relatert til tapskontrakter. Nå må de konstatere at dumpingemisjonen i det store og det hele bare reddet bankene – og rådgiverne som stakk av med 30 millioner for emisjonsjobben.

Blant taperne er «uthuskapper» Arne Vigeland, som Finansavisen tidligere har skrevet satset over 50 millioner kroner i selskapet. Også flere DNB Markets-ansatte har satset penger på selskapet, skriver Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Suksessforvalter: Styr unna disse aksjene - her satser du
Årsverste, men porteføljen er langt foran børsen