Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aksjonærer i Spetalen-selskap takket nei til millioner på gata

Mange aksjonærer i Øystein Stray Spetalens nye ingeniørbaby, Aqualis, ble ikke med på emisjonen. Det kan de angre på nå.

BØRS: Investor Øystein Stray Spetalen har tatt ingeniørbabyen Aqualis på børs. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
BØRS: Investor Øystein Stray Spetalen har tatt ingeniørbabyen Aqualis på børs. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det tidligere farmasiselskapet Clavis, er nå blitt forvandlet til ingeniørselskapet Aqualis med investor Øystein Stray Spetalen i bresjen.

Overtegnet emisjon Aqualis fullført for en uke siden en emisjon på 54 millioner kroner til kurs 1,60 kroner og under tegningsperioden ble aksjen handlet 20 - 50 prosent høyere enn emisjonskursen på Oslo Børs. Tirsdag faller aksjen 1,7 prosent på Oslo Børs til 2,26 kroner.

Emisjonen ble overtegnet med hele 75 prosent, men svært mange av aksjonærene deltok ikke, skriver Finansavisen i dag.

5,5 millioner tegningsretter ble ikke benyttet, noe som tilsvarer 16,4 prosent av det totale antallet tegningsretter.

Takket nei til millioner Aksjonærene som ikke benyttet seg av tegningsrettene, eller lot være å selge dem, gikk dermed glipp av en mulig gevinst på 40 - 80 øre per aksje og totalt 2,2 - 4,4 millioner kroner.

- En del av aksjonærmassen åpner ikke øynene, og de som ikke åpner øynene i aksjemarkedet må åpne lommeboka, sier Spetalen til Finansavisen.

Flere nyheter Forvalter anbefaler fem aksje-favoritter
Stig Myrseth anbefaler seks aksjer
- Flere hundre millioner aldri funnet