Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aksjonen avsluttet - utreder berging

Stolt Offshore har takket ja til å utrede et bergingsprosjekt som tar sikte på å hente ut de omkomne av «Kursk». Redningsaksjonen er nå formelt avsluttet, og «Seaway Eagle» har forlatt ulykkesområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er i dialog med den russiske nordflåten, som ønsker at vi henter ut de omkomne av ubåten. Vi har gitt beskjed om at vi trenger to uker for å utrede et slikt oppdrag, sier informasjonsdirektør Bente Bærheim i Stolt Offshore.

Dersom selskapet aksepterer oppdraget, vil det ta en til to uker før en berging av de omkomne kan starte - altså tidligst om tre uker fra i dag.

- Det er godt mulig det går an å hente ut alle de omkomne. Men først må vi få bedre oversikt ved å studere planløsninger og videobilder. Slik kan vi også gjøre bedre risikovurderinger, sier Bærheim.

Aksjonen formelt avsluttet

Ledelsen ved Forsvarskommando Nord-Norge (FKN) sier til Dagbladet.no at redningsaksjonen nå er formelt avsluttet.

- «Seaway Eagle» har nå forlatt ulykkesområdet, og de russiske representantene som har vært om bord på skipet under redningsaksjonen fra fartøyet, er i ettermiddag fløyet tilbake til den russiske marinens egne fartøyer, sier pressetalsmann Erlend Rånes ved FKN.

Dagbladet.no