Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Aksjonen gjør det nødvendig å følge nøye med

Den norske ambassadøren ikke overrasket over at bin Laden ble funnet i Pakistan.

KONSEKVENSER: Den norske ambassadøren i Pakistan sier at de følger nøye med på trusselnivået i landet etter at Osama bin Laden ble drept. Bildet er fra feiringen i New York. Foto: Scanpix/REUTERS/Chip East
KONSEKVENSER: Den norske ambassadøren i Pakistan sier at de følger nøye med på trusselnivået i landet etter at Osama bin Laden ble drept. Bildet er fra feiringen i New York. Foto: Scanpix/REUTERS/Chip East Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nyheten har fått betydelig oppmerksomhet i Pakistan, sier ambassadør Robert Kvile til NTB.

- Aksjonen mot Osama bin Laden gjør det nødvendig å følge nøye med på nyhetsbildet, i tilfelle det oppstår uroligheter, sier han.

Kvile vil ikke kommentere nærmere hvordan ambassaden betrakter sikkerhetssituasjonen eller hvordan den forholder seg til eventuelle trusler.

Ikke overrasket
- Ambassaden og norske interesser i Pakistan har til enhver tid et veldig høyt sikkerhetsnivå. Nordmenn som skal reise til Pakistan, bør følge de reiseråd som ligger på regjeringens hjemmesider og melde fra til ambassaden. Det gjelder generelt og uavhengig av det som nå har skjedd, sier Kvile.

Han er ikke videre overrasket over at bin Laden ble funnet i Pakistan og viser til at dette lenge har vært den mest framtredende teorien.

- De fleste har vel antatt at han holdt seg skjult i grenseområdene til Afghanistan, men nå viser det seg altså at han holdt til i Abbottabad like nord for Islamabad. Det er nok en overraskelse for mange, sier Kvile.

- Ikke indikasjon på samarbeid
Ambassadøren avviser imidlertid at bin Ladens gjemmested i seg selv er en indikasjon på at noen høyt oppe i det pakistanske myndighetssystemet har samarbeidet med ham.

- Det kan ikke trekkes en slik slutning ut fra det forhold at han holdt seg skjult i Abbottabad. På nyhetene er det dessuten forlydender om at aksjonen ble gjort i samarbeid med pakistanske sikkerhetsstyrker, sier Kvile.
(NTB)

KUNNGJORDE: President Barack Obama kunngjorde i natt norsk tid at amerikanske styrker har funnet og drept Osama bin Laden i Pakistan. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
KUNNGJORDE: President Barack Obama kunngjorde i natt norsk tid at amerikanske styrker har funnet og drept Osama bin Laden i Pakistan. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media