Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Aksjonerer for elevenes beste

Mor og lærer Linda Trondahl klager ikke over streiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): -  Aksjonen er på grunn av elevenes beste. Det handler om kvalitet i skolen. Det tror jeg de fleste foreldre forstår, selv om det er en ulempe når skoledagen blir avbrutt klokka 12, sier Linda Trondahl.

Dagbladet treffer henne på Moflata barneskole i Skien. Gårsdagen ble annerledes for mor og sønn. Even forstår ikke helt hvorfor skolen er tidlig ferdig og at mamma skal i demonstrasjonstog.

Rundt 90 000 lærere deltok i går i den politiske demonstrasjonsstreiken fra klokka 12 og ut arbeidsdagen.

Sint

-  Jeg blir så sint når jeg hører at noen oppfatter dette som at lærerne streiker fordi de vil ha mer lønn og lenger ferie. Jeg ble så provosert av uttalelser i diskusjonsprogrammet «Holmgang» onsdag kveld, at jeg rett og slett måtte slå av fjernsynet! sier Linda Trondahl.

Hun har ti års erfaring som lærer og jobber på Skotfoss barneskole i Skien.

-  Vi opplever en usikkerhet rundt arbeidssituasjonen vår. Hvis kvalitets- og kunnskapsskolen skal styrkes, må vi ha tid til forberedelser og skikkelige arbeidsforhold.

Mylder

I skolegården på Moflata barneskole myldret det av unger etter klokka 12. Vanligvis er det litt over hundre elever på Sfo. I går var tallet nesten doblet.

Alternativet var enkelt og greit. Alle måtte være ute den siste halvannen time av skoledagen.

-  Vi får ekstra jobb, men det får vi takle. Vi har full forståelse for lærernes aksjon, sier Sfo-ansatte Ingunn Balterød og Jill CD Olsen til Dagbladet.

De tok det med godt humør. Det gjorde også mange foreldre og besteforeldre som måtte hente barna sine tidlig i går. Mange hadde forståelse for lærernes aksjon - andre var sure og mente at det måtte finnes andre måter å aksjonere på.

På rådhusplassen i Skien var stemningen på topp da et tusentall lærere markerte sitt opprør mot KS - nå også kalt Knapphetsskolen.

-  Kvalitet koster, var en av hovedparolene.

MOR OG LÆRER: Her henter lærer Linda Trondahl sønnen Even (8). Hun er lærer på en annen skole, men måtte hente sønnen tidlig på grunn av læreraksjonen hun selv skulle delta i.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling