-  Aksjonerer for elevenes beste

Mor og lærer Linda Trondahl klager ikke over streiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): -  Aksjonen er på grunn av elevenes beste. Det handler om kvalitet i skolen. Det tror jeg de fleste foreldre forstår, selv om det er en ulempe når skoledagen blir avbrutt klokka 12, sier Linda Trondahl.

Dagbladet treffer henne på Moflata barneskole i Skien. Gårsdagen ble annerledes for mor og sønn. Even forstår ikke helt hvorfor skolen er tidlig ferdig og at mamma skal i demonstrasjonstog.

Rundt 90 000 lærere deltok i går i den politiske demonstrasjonsstreiken fra klokka 12 og ut arbeidsdagen.

Sint

-  Jeg blir så sint når jeg hører at noen oppfatter dette som at lærerne streiker fordi de vil ha mer lønn og lenger ferie. Jeg ble så provosert av uttalelser i diskusjonsprogrammet «Holmgang» onsdag kveld, at jeg rett og slett måtte slå av fjernsynet! sier Linda Trondahl.

Hun har ti års erfaring som lærer og jobber på Skotfoss barneskole i Skien.

-  Vi opplever en usikkerhet rundt arbeidssituasjonen vår. Hvis kvalitets- og kunnskapsskolen skal styrkes, må vi ha tid til forberedelser og skikkelige arbeidsforhold.

Mylder

I skolegården på Moflata barneskole myldret det av unger etter klokka 12. Vanligvis er det litt over hundre elever på Sfo. I går var tallet nesten doblet.

Alternativet var enkelt og greit. Alle måtte være ute den siste halvannen time av skoledagen.

-  Vi får ekstra jobb, men det får vi takle. Vi har full forståelse for lærernes aksjon, sier Sfo-ansatte Ingunn Balterød og Jill CD Olsen til Dagbladet.

De tok det med godt humør. Det gjorde også mange foreldre og besteforeldre som måtte hente barna sine tidlig i går. Mange hadde forståelse for lærernes aksjon - andre var sure og mente at det måtte finnes andre måter å aksjonere på.

På rådhusplassen i Skien var stemningen på topp da et tusentall lærere markerte sitt opprør mot KS - nå også kalt Knapphetsskolen.

-  Kvalitet koster, var en av hovedparolene.

MOR OG LÆRER: Her henter lærer Linda Trondahl sønnen Even (8). Hun er lærer på en annen skole, men måtte hente sønnen tidlig på grunn av læreraksjonen hun selv skulle delta i.