Aksjonerte mot tidligere MC-medlem

Gården til et tidligere medlem av MC-gjengen Hells Angels ble undersøkt i Dalane tirsdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gården som i dag ble undersøkt i Soknedal tilhører en mann som tidlig kom i politiets søkelys etter ranet i Stavanger.

Ransetterforsket

Han er en kjenning av politiet og har tidligere vært sentral i etterforskning av milliontyverier, bankran og et motorsykkelmiljø i Stavanger-regionen. I fjor ble han i Ryfylke tingrett dømt til tre og et halvt års fengsel for tilknytning til bankran, men saken er påanket til Gulating lagmannsrett.

Tomt hus

Ingen personer oppholdt seg på gården i Soknedal da den ble gjennomsøkt av væpnet politi i dag. Tre helikoptere deltok i aksjonen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med eieren av gården. Han er ikke siktet i forbindelse med ranet, men politiet vil snakke med han som vitne. Foreløpig er det bare mannens advokat som har vært i kontakt med sin klient.

Vurderer å melde seg

- Om politiet ønsker å snakke med min klient, kan de ta kontakt med meg, sier advokat Oscar Ihlebæk til Dagbladet.no.

Advokaten opplyser at hans klient vurderer å melde seg for politiet for å svare på deres spørsmål, men han gjør ikke det uten å vite hva politiet ønsker å vite.

Det tidligere MC-medlemmet har også tidligere opplevet at politiet har gjennomsøkt gården hans i Soknedal.

- Han opplever nok en gang at politiet viser interesse for dette stedet. Han føler at de nærmest okkuperer stedet. Derfor er det ikke unaturlig at han lurer på hva som skjer, sier advokaten.

Interessant

Hans klient hevder han ikke har noe med ranet i Stavanger å gjøre.

- Jeg har forklart han at det er naturlig at politiet, med tanke på hans forhistorie, har interesse av å sjekke han ut eller inn i saken, sier Ihlebæk til Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer