TILGRISET: Plan- og bygninsetatens lokaler på Grønland i Oslo ble angrepet av aksjonister i natt. I kveld meldes det om at flere aksjonister er på vei mot lokalene. Foto: Torgeir P. Krokfjord/Dagbladet
TILGRISET: Plan- og bygninsetatens lokaler på Grønland i Oslo ble angrepet av aksjonister i natt. I kveld meldes det om at flere aksjonister er på vei mot lokalene. Foto: Torgeir P. Krokfjord/DagbladetVis mer

Aksjonister på hærverksraid i Oslo sentrum

Kastet maling på Plan- og bygningsetatens lokaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker følger nå gruppen med aksjonister, som etter å ha kastet maling mot Plan- og bygningsetatens lokaler på Grønland i Oslo, beveget seg videre mot Galgeberg og Gamlebyen.

Politiet er blant annet utstyrt med pansrede biler, ifølge vitner.

Ifølge politiet var det 50-70 aktivister som var på vei mot Plan- og bygningsetatens kontorer på Grønland i Oslo, som nå er stengt.

- Vi vet ikke nøyaktig hvor mange de er men det er anslagsvis 50-70 personer som er på vei. Vi er på plass med en del enheter, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Ullsand til Dagbladet.

- Har demonstrasjonen sammenheng med utkastelsen av okkupantene i «Brakkebygrenda» i Gamlebyen i går?

- Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Vi vet så langt ikke hva slags hensikter de har, eller hvordan de har utstyrt seg, sier Ullsand.

Etter å ha kastet maling på inngangspartiet til Plan- og bygningsetaten, har aksjonistene nå tatt seg videre til Gamlebyen, der okkupantene i «Brakkebygrenda» ble kastet ut i går.

- Der nede har de revet ned gjerder og tagget. I tillegg har de kastet noe ned på togskinnene, sier operasjonsleder Ullsand til Dagbladet ved 20-tiden.

Det har ikke kommet til konfrontasjon mellom politi og aksjonister så langt. Ingen er pågrepet.

Tidligere i dag ble området rundt Plan- og bygningsetaten sperret av etter at det ble kastet en flaske med en ukjent substans mot lokalene. Det skal ha luktet meget sterkt av væsken, og tre personer ble kjørt til legevakten for sjekk. Kontoret ble stengt ut dagen.

- Det som ble kastet viste seg å være ufarlig, men vi vet ikke hva det var i flasken, sier Ullsand.

MANNSTERKE: Store politistyrker har fulgt aksjonistene i kveld, men så langt har det ikke kommet tl pågripelser. Foto: Torgeir P. Krokfjord.
MANNSTERKE: Store politistyrker har fulgt aksjonistene i kveld, men så langt har det ikke kommet tl pågripelser. Foto: Torgeir P. Krokfjord. Vis mer