Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aksjonister stoppet kraftlinjeutbygging

Hardangerforkjempere blokkerte helikopter.

STOPPET HELIKOPTER: 
Aksjonister fra Hardangeraksjonen ved et helikopter Statnett bruker i arbeidet på kraftlinja Sima-Samnanger i Hardanger. Foto: Jostein Kjerland / HARDANGERAKSJONEN / Scanpix
STOPPET HELIKOPTER: Aksjonister fra Hardangeraksjonen ved et helikopter Statnett bruker i arbeidet på kraftlinja Sima-Samnanger i Hardanger. Foto: Jostein Kjerland / HARDANGERAKSJONEN / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt ti aksjonister har omringet et helikopter som brukes til å montere høyspentmaster på Kvamskogen i Hordaland.

Like før klokken 16 klarte 10-12 personer fra Hardangeraksjonen å stanse helikopterets arbeid på kraftlinjen Sima-Samnanger i Hardanger.

- Statnett sier de har avblåst arbeidet for dagen, men vi sitter her til flygeperioden er over klokken 19, eller til vi blir fjernet av politiet, opplyser talsperson Håvard Gjerde i Hardangeraksjonen til NTB.

Gjerde forteller at det er en spontan aksjon, og at det foreløpig er usikkert om de også tirsdag vil forsøke å stanse helikopterflygingen.

(NTB)