Akte i skibakken - ble drept i ulykke

Den 26 år gamle kvinnen og kjæresten akte på plastputer i bakken i Hemsedal. Farten ble så stor at kvinnen døde da de traff et tre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 26 år gammel kvinne fra Oslo-området døde sent lørdag kveld under en aketur i et skianlegg i Hemsedal i Buskerud.

Sammen med samboeren og to venner, alle fra Oslo-området bodde kvinnen på en hytte i nærheten av Solheisen skisenter.

Lørdag kveld bestemte de fire seg for å ake ned alpinbakken på skisenteret. Som akebrett brukte de puter fra skiheisene. I en krapp sving, om lag 500 meter fra bunnen av bakken, kjørte kvinnen og samboeren ut av traseen og traff et tre.

- Kvinnen døde trolig momentant. Legen som kom til stedet etter kort tid påviste omfattende skader i hode, nakken og skulderpartiet. Samboeren kom ikke fysisk til skade, sier politibetjent Anne-Kari Eriksen ved Gol og Hemsedal lensmannskontor til NTB.

Putene er plastbelagt og Eriksen sier at kvinnen og samboeren trolig fikk svært høy hastighet ned den mørkelagte bakken. De to andre som var med, akte på hver sin pute.

- Det er ikke grunnlag for å si at det er alkohol eller rus i forbindelse med ulykken. Dette er bare et trist uhell, sier politibetjenten.

Kvinnens samboer og de to vennene var i sjokk etter hendelsen, og forlot Hemsedal kort tid etter dødsulykken. Politiet foretok søndag ettermiddag undersøkelser på stedet.

(NTB)