Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aktivist angrep Murdoch under høring

Avbrøt parlamenthøring.

PÅGREPET: Aktivisten ble pågrepet kort tid etter at han angrep mediemogulen Rupert Murdoch.
PÅGREPET: Aktivisten ble pågrepet kort tid etter at han angrep mediemogulen Rupert Murdoch. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det oppsto kaos da en sint demonstrant gikk til angrep på Rupert Murdoch med en bløtkake under dagens høring i en komite i det britiske parlamentet om avlyttingsskandalen rundt avisa News of the World og News Corp.

Kona til mediemogulen skal ha slått mannen tilbake, melder Reuters.

Angriperen skal være aktivisten og komikeren Jonnie Marbles, melder Sky News. Han ble raskt pågrepet og ført bort av politiet.

-Grisk milliardær
Mannen skal ha sittet fire rader bak Murdoch, mens den mektige sjefen for News Corp. forklarte seg overfor parlamentskomiteen.

Høringen ble stanset i ti minutter før den startet opp igjen.

Ifølge CNN-reporter på stedet skal aktivisten ha ropt «grisk milliardær» før han kastet bløtkaka.

I skuddlinjen
Aksjonsformen er etter hvert blitt kjent måte å protestere på.

Rupert Murdoch og sønnen James er i skuddlinja etter avlyttingsskandalen som førte til nedleggelsen av den historiske tabloidavisa News of the World, og møtte i dag til høring i det britiske parlamentet.

Dagbladet.no kommer med mer

TIL ANGREP: Her angripes mediemogulen Rupert Murdoch av det som skal være aktivisten Jonnie Marbles under høringen i parlamentet. Kona til Murdoch, Wendi, forsøker å gripe inn. Foto: REUTERS/Parbul TV
TIL ANGREP: Her angripes mediemogulen Rupert Murdoch av det som skal være aktivisten Jonnie Marbles under høringen i parlamentet. Kona til Murdoch, Wendi, forsøker å gripe inn. Foto: REUTERS/Parbul TV Vis mer