Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Aktivist drept i Kiev

Nye kamper i Ukraina.

NYE KAMPER: De siste dagene har bråket blusset opp igjen i Kiev. Foto: Reuters / NTB Scanpix
NYE KAMPER: De siste dagene har bråket blusset opp igjen i Kiev. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En demonstrant skal være drept i protestene i Kiev onsdag morgen, oppgir helsepersonell til nyhetsbyrået AFP.

Også aktivister sier ifølge nyhetsbyrået at en demonstrant er drept. Demonstrantenes helsetjeneste sier at en mannlig demonstrant døde etter å ha blitt skutt av en skarpskytter fra politiet.

Meldingen kommer sammen med meldinger om nye, kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter etter at politiet ved 7-tiden norsk tid brøt gjennom demonstrantenes barrikader i Grusjevskij-gaten i sentrum av den ukrainske hovedstaden.

Politiet skal også ha foretatt en rekke arrestasjoner, oppgir ukrainsk TV, som viser hendelsene i direktesending.

Voldsomhetene onsdag morgen skjer etter en natt som var roligere enn dagene før. Her og der kastet noen av demonstrantene steiner og brannbomber mot rekker av politifolk. Politiet svarte med tåregass og sjokkgranater.

Men det var likevel langt fra så voldsomt som søndag og mandag da hundrevis av mennesker ble skadd i kamper med sikkerhetsstyrkene.

Tusener av demonstranter var imidlertid fortsatt på plass rundt om i sentrum, blant annet i gaten som leder til nasjonalforsamlingen.

(NTB)

Hele Norges coronakart