Hviterussland

Aktivist stakk seg under rettsmøte

Den hviterussiske aktivisten Stepan Latypov ble arrestert i Hviterussland etter de store massedemonstrasjonene mot presidentvalget i 2020. Tirsdag møtte han i retten og skal ha stukket seg til blods i protest.

SKADD: Den hviterussiske aktivisten Stepan Latypov, ble arrestert under de store massedemonstrasjonene mot valgresultatet i fjor høst. Tirsdag skaddet ham seg selv i retten med det som trolig var en penn. Foto: Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL)/Handout via REUTERS
SKADD: Den hviterussiske aktivisten Stepan Latypov, ble arrestert under de store massedemonstrasjonene mot valgresultatet i fjor høst. Tirsdag skaddet ham seg selv i retten med det som trolig var en penn. Foto: Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL)/Handout via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Den hviterussiske aktivisten stakk seg i halsen under et rettsmøte i hovedstaden Minsk tirsdag. På videobildene ser det ut som han bruker en penn.

Latypov ble så fraktet til sykehus og skal være i stabil tilstand etter å ha blitt operert, melder BBC.

Anklaget

Latypov er anklaget for å bygge opp sosiale medier for opposisjonen i diktaturet. Myndighetene hevder også at han motsatte seg arrestasjon i september i fjor. Selv benekter Latypov anklagene.

Presidenten i landet, Aleksandr Lukasjenko har slått hardt ned på opposisjonen etter at han erklærte valgseier i august i fjor. Opposisjonen mener han ikke vant på demokratisk vis, og det var store demonstrasjoner i det lukkede diktaturet.

Latypov skal ha stukket seg selv lik etter at faren hadde vitnet i retten, ifølge den hviterussiske organisasjonen Viasna, skriver BBC.

De opplyser at Latypov ble overhørt mens han fortalte faren at politiet hadde truet med å straffe ham fysisk dersom han ikke sa seg skyldig. Han sa også at de hadde lovet å sikte slektninger og naboer for lovbrudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer