Aktivister raserte bank

Opprørspoliti satt inn mot G20-demonstranter i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opprørspoliti er nå satt inn i etter at G20-demonstranter stormet en bygning tilhørende «The Royal Bank of Scotland». En uniformert politimann skal også ha blitt overfalt.

Demonstrantene brøt seg inn i banken som ligger i Londons finansdistrikt, og ifølge vitner på åstedet skal vinduer ha blitt knust og kontorutstyr skal ha blitt kastet ut vinduene.

Batonger og pepperspray
Opprørspoliti kjemper nå for å få situasjonen ved «Royal Bank of Scotland» under kontroll, det skal være snakk om rundt 20 maskerte demonstranter som brøt seg inn og raserte bankens inventar.

LEGEHJELP: En demonstrant får legehjelp utenfor Bank of England. (AP Photo/Sang Tan)
LEGEHJELP: En demonstrant får legehjelp utenfor Bank of England. (AP Photo/Sang Tan) Vis mer

Tusenvis av G20-demonstranter har samlet seg i sentrum av London. Enkelte aktivister forsøkte å storme «Bank of England», og kastet egg, frukt og steiner mot politiet. Politiet har nå tatt i bruk batonger og pepperspray mot demonstrantene.

11 mennesker er arrestert for å ha på seg falske politiuniformer. De arresterte var blitt stoppet tidligere på dagen mens de kjørte et pansret personellkjøretøy i nærheten av «Bank of England», melder CNN.

ARRESTERT: Det er foreløpig meldt om 11 arrestajoner, men etter stormingen av Royal Bank of London så forventes det flere pågripelser. (AP Photo/Simon Dawson)
ARRESTERT: Det er foreløpig meldt om 11 arrestajoner, men etter stormingen av Royal Bank of London så forventes det flere pågripelser. (AP Photo/Simon Dawson) Vis mer

Kjøretøyet vil nå bli undersøkt av politiet.

Tre andre demonstranter er arrestert for besittelse av kniv, ifølge Sky News.

TUSENVIS AV DEMONSTRANTER: Politiet kjemper for å holde demonstrantene på avstand.
TUSENVIS AV DEMONSTRANTER: Politiet kjemper for å holde demonstrantene på avstand. Vis mer

Tusenvis av demonstranter
Mens demonstrantene blokkerte gatene av Londons finansielle distrikt, kalt The City, lente ansatte seg ut av vinduene og veivet med pengesedler til demonstrantene på gata. De svarte med jubel og rop.

Da en politimann mistet hjelmen, ble den kastet rundt som trofé blant demonstrantene.

STORT OPPBUD: Det skal være tusenvis av politi i Londons gater for å forhindre opptøyer.  EPA/ANDY RAIN
STORT OPPBUD: Det skal være tusenvis av politi i Londons gater for å forhindre opptøyer. EPA/ANDY RAIN Vis mer

Tusenvis av globaliseringsmotstandere, miljøaktivister, anarkister og andre som vil ha endringer i det globale, finansielle systemet har planlagt dagens aksjoner i lang tid.

De første demonstrantene begynte å samle seg i morges klokka sju.

DEMONSTRASJON: Politiet har barrikader utenfor Bank of England.  EPA/ANDY RAIN
DEMONSTRASJON: Politiet har barrikader utenfor Bank of England. EPA/ANDY RAIN Vis mer

London-politiet har advart mot mindre grupper av aktivister som har varslet voldelige aksjoner.

Den britiske anarkistgruppen «Whitechapel Anarchist Group, Class War and the Wombles» har holdt hemmelige møter for å diskutere taktikk under demonstrasjonene.

G20: London var forberedt på voldelige demonstranter og gikk i forkant ut og advarte mot mindre grupper aktivister som varslet voldelige aksjoner.   EPA/ANDY RAIN
G20: London var forberedt på voldelige demonstranter og gikk i forkant ut og advarte mot mindre grupper aktivister som varslet voldelige aksjoner. EPA/ANDY RAIN Vis mer