Aktivister ringer hjemland for å stoppe asylreturer

Når asylsøkere tvangsutsendes, har aktivister kontaktet mottakerlandet for å stanse utsendelsen, skriver Vårt Land. Politiet sier det kan være ulovlig.

- KAN VÆRE ULOVLIG: Når asylsøkere tvangsutsendes, har aktivister i flere tilfeller kontaktet mottakerlandet for å stanse det. Politiet sier det kan være ulovlig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- KAN VÆRE ULOVLIG: Når asylsøkere tvangsutsendes, har aktivister i flere tilfeller kontaktet mottakerlandet for å stanse det. Politiet sier det kan være ulovlig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aktivister har ved flere tilfeller kontaktet land som asylsøkere tvangssendes til, for å hindre at landene tar imot dem. Det bekrefter både Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS), Antirasistisk Senter og Refugees Welcome Norway (RWN).

- Jeg kjenner til flere grupper som har jobbet tett inn mot myndigheter i mottakerland, sier kampanjeleder Linn Landro i RWN til Vårt Land.

Også generalsekretær Ann-Magrit Austenå i NOAS bekrefter at de vet at dette skjer.

Minerva publiserte før helgen en artikkel om den afghanske støtteorganisasjonen for hjemvendte flyktninger, Afghanistan Migrants Advice and Support Organization, og dens leder Abdul Ghafoor. Han kontaktet afghanske myndigheter i et forsøk på å stanse utsendelsen av Abbasi-familien.

Etter at familien hadde landet i Istanbul, oppfordret han medlemmene av en støttegruppe på Facebook til å fortelle afghanske myndigheter at moren i familien var bevisstløs. De ble bedt om å ta direkte kontakt med den afghanske statssekretæren for flyktninger og lederen for returer i departementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer