Aktivister stanset tog med radioaktivt avfall

Lenket seg fast til skinnene.

RASENDE: 154 tonn kjernefysisk avfall er på vei tilbake for å lagres på et midlertidig avfallsmottak i den tyske byen Gorleben. Der venter flere tusen demonstranter. Foto: Reuters / SCANPIX
RASENDE: 154 tonn kjernefysisk avfall er på vei tilbake for å lagres på et midlertidig avfallsmottak i den tyske byen Gorleben. Der venter flere tusen demonstranter. Foto: Reuters / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aktivister nordvest i Frankrike lenket seg fast til skinnene fredag for å stanse et tog lastet med kjernefysisk avfall. Rundt 30.000 demonstranter er ventet å møte opp når toget ankommer Tyskland.

Atomavfallet kommer fra et kraftverk i Tyskland og er blitt bearbeidet på et anlegg i Frankrike. 154 tonn avfall er på vei tilbake for å lagres på et midlertidig avfallsmottak i den tyske byen Gorleben.

Miljøverngrupper hevder avfallet toget frakter, er dobbelt så radioaktivt som materialet som ble sluppet ut etter Tsjernobyl-katastrofen.

Toget består av 14 vogner. Elleve er fylt med avfall, mens tre vogner er reservert opprørspoliti.

Tusenvis av demonstranter er ventet å møte opp når toget ankommer Gorleben lørdag. En politistyrke på opptil 20.000 mann står klar for å hanskes med aktivistene.

I Caen nordvest i Frankrike ble toget fredag stanset en periode av fire aktivister som hadde lenket seg fast til skinnegangen med håndjern, opplyser franske myndigheter.

Omkring 150 andre aktivister veivet med bannere der det på tysk sto «motstanden vår har ingen grenser».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer