Aktivister stormet politibygg i Ukraina

Minst 100 prorussiske aktivister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 100 prorussiske aktivister har stormet politihovedkvarteret i Horlivka øst i Ukraina, melder Reuters. En video, blant annet publisert av Sky News, viser væpnede menn som tar seg inn i bygget hvor de knuser vinduer og inventar.

Opptak på ukrainsk tv viser at flere personer ble behandlet for skader etter stormingen, melder Reuters.

Ytterligere detaljer om hendelsen er så langt ikke kjent.

Verdensledere uttrykker dyp bekymring for den eskalerende situasjonen i Øst-Ukraina. I dag kl. 12:30 møtes EUs 28 utenrikministre til samtaler, hvor nye sanksjoner mot Russland kan stå på planen.

Borgermesteren i Donetskområdet, øst i Ukraina, varsler aksjon mot de prorussiske opprørerne i dag. Samtidig åpner Ukrainas president for folkeavstemning om området.

- Vi er nå i gang med en anti-terroraksjon der det vil bli slått hardt ned på provokatører og de som forstyrrer offentlig ro og orden. Vi innfører dette for å opprettholde freden i landet vårt, sier han til nyhetsbyrået Interfax, sier borgermester Sergeij Taruta i Donetsk.

Ukrainske myndigheter lagt ned krav om at de prorussiske aktivistene må fjerne seg fra barrikadene i flere byer. Klokka 08 i morges gikk fristen ut.

Britiske og amerikanske journalister skriver også på Twitter at utenlandske journalister ikke føler seg trygge i Horlivka, og at mobben også har vendt seg mot fotografer på stedet.

ABCs korrespondent Alexander Marquardt skriver følgende:

«Horlivka #Ukraine. Jeg vil advare andrte pressefolk om ikke å komme hit. Stemningen snudde og ble plutselig stygg. Jeg drar.»

Saken blir oppdatert.