- Aktiviteten er ulovlig, unødvendig, provoserende og farlig

Den britiske forsvarsministeren er provosert over russisk militær aktivitet.

UTENFOR NORGE: Et russisk Su-34-jagerfly, med NATO-kallenavnet Fullback, fotografert utenfor kysten av Finnmark i slutten av oktober. Foto: Luftforsvaret / NTB scanpix
UTENFOR NORGE: Et russisk Su-34-jagerfly, med NATO-kallenavnet Fullback, fotografert utenfor kysten av Finnmark i slutten av oktober. Foto: Luftforsvaret / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russisk militær aktivitet skremmer nabolandene Estland, Latvia og Litauen.

- Den økte aktiviteten i lufta er ulovlig, unødvendig, provoserende og farlig - også for sivil luftfart, sa Fallon under et pressemøte i Oslo torsdag.

Norges forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) har de siste to dagene vært vert for samtaler mellom forsvarsministre og representanter fra tolv europeiske land.

Forholdet til Russland var et hovedtema, ikke minst de mange overflygingene som har vært registrert den siste tiden. Britiske fly alene har hittil i år vært i lufta hundre ganger for å følge russiske fly.

- Det er tre ganger så mye som i 2013 og året er ennå ikke over. Russiske kampfly tøyer regelmessig reglene for internasjonal luftfart og truer land langt unna deres egne grenser, som Irland og Portugal. De setter også våre fly i fare gjennom sine manøvrer, sa den britiske forsvarsministeren.

- Vi vil ikke tillate at Russland fortsetter å invadere vårt luftrom, slik det har invadert Krim og Ukraina, tilføyde Fallon.

Forsvarsministrene fra Estland, Latvia og Litauen medga alle at de opplever Russlands framferd og økte militæraktivitet som truende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer