Aktor: - Begge drapsvåpnene stammer fra Grønnerød

Aktor Jørn S. Maurud sier det er teknisk bevist at drapsvåpnene som ble brukt i Orderud-saken stammer fra Lars Grønnerød.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av våpnene er funnet, men aktoratet baserer konklusjonen på tekniske funn og på at Lars Grønnerød selv innrømmer at våpnene har vært i hans eie.

- Men vi mener også å kunne føre bevis for at disse våpnene ble overlevert tiltalte Per Kristian og Veronica Orderud, sa han i sitt innledningsforedrag i straffesaken onsdag.

Det ene våpenet, en .22-kaliber pistol, stammer fra et våpentyveri hos en pistolklubb i Molde. Denne ble brakt til Oslo av Kristin Kirkemo Haukeland.

Maurud sier det er funnet individuelle spor på kuler fra åstedet som beviser at de stammer fra pistolens magasin. Magasinet ble funnet hos Grønnerød etter drapet.

- Dette våpenet ble overlevert ekteparet under det såkalte juleselskapet på Orderud gård lille julaften. Samme kveld og natt ble drapene drøftet, diskutert og planlagt av samtlige fire tiltalte, sa Maurud.

Det andre våpenet, en .38-kaliber revolver, ble ifølge aktoratet overlevert Per Orderud av Lars Grønnerød i månedsskiftet mars/april i 1999.

Grønnerød har hevdet at han har skutt med revolveren på to steder, i henholdsvis Sylling og Follo, og politiet har vært på befaring og fått dette bekreftet. Også her er det individuelle spor som knytter våpenet til drapsofrene.

(NTB)

Våpenet som ble brukt var en Ruger 22 kaliber pistol lik den som er avbildet.