Aktor: - De fryktet tap av formue og fengsel

Tap av gård og formue, rettslig etterspill med strafferamme på fem års fengsel for falsk forklaring, og en framtid som sosialt utstøtte var konsekvenser aktor Jørn S.Maurud penslet ut som motiv for Per Kristian og Veronica Orderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg vil nesten tro at de ville vært ferdige i Sørum med omegn. Og ville Per Orderud uten gård og formue vært interessant for Veronica Orderud? Jeg vet ikke, men er ikke optimistisk på hans vegne, sa Maurud.

- Vi vet at Per og Veronica løy friskt i herredsretten, under ansvar og med strafferamme på fem års fengsel, sa Maurud med henvisning til deres uttalelser om den falske signaturen på kjøpekontrakten. Aktor sa med henvisning til skriftgransking at det var Per selv som forfalsket underskriften.

- Og så sa han til sin fetter Espen at det var hans mor som hadde gjort det. Det er ganske drøyt.

Han stilte seg tvilende til om skjøtet på Orderud gård var undertegnet av Kristian Magnus Orderud, men sa at det uansett ikke ville ført til seier i ankesaken i lagmannsretten.

- Når advokat Nybakk trodde dette, finner jeg det vanskelig å ta ham på alvor. Man trenger ikke engang være jurist for å forstå at ekteparet ville gått på et dundrende nederlag i lagmannsretten, med alle de konsekvenser det ville få.

- Det ville blitt strafferettslige konsekvenser, og økonomiske konsekvenser. Ville Kristian Magnus Orderud hatt vilje til å overdra gården til en sønn som hadde dratt ham gjennom rettsapparatet, spurte Thue, som også markerte svært liten tro på at partene var nær et forlik i gårdstvisten, slik Nybakk har forklart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer